In de kantlijn6 mei 2014

Nuon scoort punten

Om klanten een bijzonder goed gevoel te geven, heeft Nuon haar Exclusief loyaliteitsprogramma uitgebreid. Hoe langer klanten bij Nuon zijn, hoe hoger hun status én hoe meer punten ze ontvangen. Klanten kunnen sparen voor mooie cadeaus, direct voordeel genieten op uitjes en inspirerende prijzen winnen. Met een full-service aanpak realiseerde Doornvogel dit programma en we zijn trots op het resultaat: inmiddels zijn namelijk al meer dan 275.000 klanten lid!

In de kantlijn6 mei 2014

OVMiles als case bij de DDMA

Benieuwd naar de OVMiles-case? Kom dan op 4 juni naar de iLounge van de DDMA. Daar vertellen we samen met de RET alles over de start van dit innovatieve loyaliteitsprogramma; de koppeling met de OV-chipkaart, de samenwerking met de nu 25 verschillende partners en de 360 graden campagne voor de lancering. Dit alles rondom het thema van dit event: 'De Omnichannel Challenge'. 

In de kantlijn6 mei 2014

Kijk nou! Een 3D geprint Canal House

Vanuit onze nieuwe werkplekken kijken we er recht op uit: de werkzaamheden voor het eerste 3D geprinte Canal House, een uniek project dat geschiedenis en toekomst combineert. Dus kom je bij ons langs, plan dan direct een bezichtiging bij dit unieke project. Niemand minder dan Barack Obama ging je voor. 

 

In de kantlijn31 mrt 2014

If you torture data long enough, it will confess

Dank voor deze mooie quote aan Ronald Coase, Emeritus hoogleraar Economie (1910 - 2013).